Πώς διαμορφώθηκε η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα τον Απρίλιο

Πώς διαμορφώθηκε η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα τον Απρίλιο

52
Πώς διαμορφώθηκε η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα τον Απρίλιο

H παγκόσμια παραγωγή χάλυβα για τις 64 σημαντικότερες χώρες παραγωγής παρουσίασε σημαντική ετήσια άνοδο της τάξης του 23,3% τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, αγγίζοντας τους 169,5 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα, εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής σημείωσαν οι χώρες της Αφρικής, καθώς η παραγωγή τους ενισχύθηκε κατά 93,3%, στους 1,3 εκατ. τόνους. Οι χώρες στις περιοχές Ασίας και Ωκεανίας παρήγαγαν τον Απρίλιο 125 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 19,2%. Η παραγωγή στην ΕΕ κινήθηκε στους 12,9 εκατ. τόνους (+42,8%), ενώ οι χώρες της Μέσης Ανατολής παρήγαγαν 3,5 εκατ. τόνους, αύξηση 15,3%. Η παραγωγή χάλυβα από τη Βόρεια και Νότια Αμερική διαμορφώθηκε στους 9,7 εκατ. και 3,8 εκατ. τόνους αντίστοιχα.

Οι τρεις κορυφαίες χώρες παραγωγής χάλυβα τον Απρίλιο ήταν η Κίνα (97,9 εκατ. τόνοι), η Ινδία (8,3 εκατ. τόνοι) και η Ιαπωνία (7,8 εκατ. τόνοι). Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση κατέγραψε η Ινδία, καθώς η παραγωγή της αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 152,1%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.