Η Ισπανία επικυρώνει τη Σύμβαση του Xoνγκ Κονγκ

Η Ισπανία επικυρώνει τη Σύμβαση του Xoνγκ Κονγκ

29
Η Ισπανία επικυρώνει τη Σύμβαση του Xoνγκ Κονγκ

Με δελτίο Τύπου στις 7 Ιουνίου 2021, ο IMO ανακοίνωσε ότι η Ισπανία είναι η τελευταία χώρα που συμφώνησε στο κανονιστικό πλαίσιο της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ που αφορά την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση πλοίων.

Η σύμβαση αυτή καλύπτει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση των πλοίων, ενώ δίνεται ειδική μέριμνα για την ανακύκλωσή τους με σωστές πρακτικές. Τα πλοία που πρόκειται να ανακυκλωθούν οφείλουν να έχουν κατάλογο επικίνδυνων υλικών, ενώ τα διαλυτήρια πλοίων πρέπει να έχουν ένα Σχέδιο Ανακύκλωσης, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος που κάθε πλοίο πρόκειται να ανακυκλωθεί, σε αντιστοιχία με το είδος του.

Ο κ. Víctor Jiménez Fernández, Counsellor for Transport, Alternate Permanent Representative of Spain στον IMO, συναντήθηκε με τον κ. Kitack Lim, Γενικό Γραμματέα του IMO, στις 3 Ιουνίου, προκείμενου να καταθέσει το έγγραφο προσχώρησης.

Τα 17 συμβαλλόμενα κράτη της σύμβασης* αντιπροσωπεύουν περίπου το 29,77% της ολικής χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου εμπορικών πλοίων.

*Βέλγιο, Κονγκό, Κροατία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Ινδία, Ιαπωνία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Παναμάς, Σερβία, Ισπανία και Τουρκία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.