Γιάννης Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ

  155
  Γιάννης Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ

  Στην σημαντική ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της, στον Άγιο Κοσμά.

  «Ο σχετικός διαγωνισμός εξελίσσεται και αφορά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης σε εξοπλισμό, σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και ιματισμό, έτσι ώστε τα στελέχη της ΜΥΑ να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνουν», τόνισε ο Υπουργός.

  «Θέλω να συγχαρώ τα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, μια μονάδα με διεθνή αναγνώριση και παρουσία για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει. Μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν έχουμε τόσο άξια και ικανά στελέχη στο Λιμενικό Σώμα.

  MYA01.width-1600

  Στόχος μας είναι η συνεχής ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των στελεχών μας αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Ήδη, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης, έχουμε δρομολογήσει την μετεγκατάσταση της ΜΥΑ σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά».

  Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τον Διοικητή της ΜΥΑ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Γιάννη Παπαδάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της μονάδας για την άψογη εκτέλεση των εκπαιδευτικών ασκήσεων που παρακολούθησε.

  Στην επίσκεψη του στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, καθώς και τον Β’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γιώργο Αλεξανδράκη.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.