Αύξηση των αποκλεισμένων ναυτικών στα πλοία

Αύξηση των αποκλεισμένων ναυτικών στα πλοία

274
Αύξηση των αποκλεισμένων ναυτικών στα πλοία

Σημαντικά είναι τα ευρήματα του δεύτερου Neptune Declaration Crew Change Indicator για την πορεία της κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων. Στην παρουσίαση του δείκτη για τον μήνα Ιούνιο, ο οποίος βασίζεται σε δεδομένα δέκα κορυφαίων διαχειριστών πλοίων, σημειώνεται ότι ο αριθμός των ναυτικών εν πλω, των οποίων οι συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί, αυξήθηκε από το 5,8% τον Μάιο στο 7,4% τον Ιούνιο. Από την άλλη, το ποσοστό των ναυτικών που βρίσκονται στα πλοία για πάνω από 11 μήνες μειώθηκε από το 0,8% στο 0,4%.

«Δυστυχώς, η αύξηση του ποσοστού των ναυτικών στα πλοία πέραν των συμβάσεών τους ήταν αναμενόμενη. Η αρνητική εξέλιξη οδηγείται από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε σημαντικά ναυτικά έθνη, όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα, το Μπανγκλαντές και οι Φιλιππίνες, και τους συνεπακόλουθους περιορισμούς σε σημαντικούς κόμβους.

Οι πληροφορίες από τους διαχειριστές πλοίων καταδεικνύουν ότι οι ναυτικοί συνεχίζουν να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στους εμβολιασμούς, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του θέματος», αναφέρει ο Kasper Søgaard, επικεφαλής έρευνας του Global Maritime Forum.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.