Βρετανία: Ένα πλοίο-σύμβολο για την προώθηση του επιχειρείν

Βρετανία: Ένα πλοίο-σύμβολο για την προώθηση του επιχειρείν

236
Βρετανία: Ένα πλοίο-σύμβολο για την προώθηση του επιχειρείν

Με πρωθυπουργική ανακοίνωση στις 30 Μαΐου 2021, γνωστοποιήθηκε στους Βρετανούς πολίτες η απόφαση για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός εθνικού πλοίου-«ναυαρχίδας», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των βρετανικών επιχειρήσεων και προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Το νέο πλοίο θα αποτελεί δείγμα πρωτοποριακού σχεδιασμού, μηχανικής και «πράσινης» τεχνολογίας, ενώ βασικός του σκοπός θα είναι η ενίσχυση του εμπορίου και η προσέλκυση επενδύσεων. Το πλοίο θα είναι το πρώτο του είδους του που θα ναυπηγηθεί στη Βρετανία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αναζωογονώντας τη ναυπηγική βιομηχανία.

Μετά το πέρας της κατασκευής του, το πλοίο θα φιλοξενεί εμπορικές εκδηλώσεις και θα προωθεί τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου σε όλο τον κόσμο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι βρετανικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα προώθησης των προϊόντων τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, μια τυπική λειτουργία γι’ αυτό το πλοίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ελλιμενισμό σε λιμάνι χώρας στην οποία πραγματοποιείται επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων βρετανικών και τοπικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενεί εκθέσεις κατά τις οποίες θα πωλούνται βρετανικά προϊόντα σε μια αναδυόμενη αγορά, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί σημείο διεξαγωγής μια διεθνούς υπουργικής συνόδου κορυφής ή σημαντικών εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και άλλης κυβέρνησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χαρακτηριστικά για το νέο πλοίο: «Αυτή η νέα εθνική “ναυαρχίδα” θα είναι το πρώτο πλοίο του είδους του στον κόσμο και θα αντικατοπτρίζει την αναδυόμενη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως ενός μεγάλου και ανεξάρτητου έθνους στο θαλάσσιο εμπόριο. Κάθε πτυχή του πλοίου, από την κατασκευή του έως και τις επιχειρήσεις που θα προωθούνται εντός του, θα αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Βρετανία – ένα σαφές και ισχυρό σύμβολο της δέσμευσής μας να αποτελέσουμε έναν ενεργό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή».

Φωτό: 10 Downing Street/PA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.