Essberger: Παραγγελία για τέσσερα δεξαμενόπλοια χημικών κατανάλωσης LNG

Essberger: Παραγγελία για τέσσερα δεξαμενόπλοια χημικών κατανάλωσης LNG

105
Essberger: Παραγγελία για τέσσερα δεξαμενόπλοια χημικών κατανάλωσης LNG

Ο όμιλος John T. Essberger ανακοίνωσε την υπογραφή μιας συμφωνίας με το ναυπηγείο China Merchants Jinling Shipyard Dingheng Co. Ltd για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς χημικών, χωρητικότητας 6.600 dwt, τα οποία θα μπορούν να καταναλώνουν καύσιμο LNG.

Τα κατηγορίας IMO Type II δεξαμενόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος θα μπορεί να τροφοδοτείται με καύσιμο LNG, ενώ θα διαθέτουν και πιστοποίηση Finnish/Swedish 1A ice class. Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της Essberger καθώς και να συμμορφώνονται με τις ήδη γνωστές επερχόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ο βελτιωμένος σχεδιασμός κύτους και ο προηγμένος εξοπλισμός που θα διαθέτουν αποφέρουν σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων τουλάχιστον κατά 30%. Επιπλέον, τα πλοία θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρικό ρεύμα από τη στεριά κατά τη διάρκεια των διαδικασιών φορτοεκφόρτωσης.

Τα νεότευκτα πλοία τα οποία θα διαχειρίζεται η E&S Tankers αναμένεται να παραδοθούν μετά τα μέσα του 2023 και θα επιχειρούν στον ευρωπαϊκό κλάδο θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων.

Φωτό: www.essberger.biz\

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.