Αναβολή στην υπόθεση των αποζημιώσεων από το μπλοκάρισμα στο Σουέζ

Αναβολή στην υπόθεση των αποζημιώσεων από το μπλοκάρισμα στο Σουέζ

133
Αναβολή στην υπόθεση των αποζημιώσεων από το μπλοκάρισμα στο Σουέζ

Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο ανέβαλε την ακρόαση για μία εκ των υποθέσεων αποζημίωσης που κατατέθηκαν από την Αρχή του Καναλιού του Σουέζ εναντίον των ιδιοκτητών του «Ever Given», που μπλόκαρε το κανάλι για έξι ημέρες τον Μάρτιο, δίνοντας στις πλευρές περισσότερο χρόνο για διαπραγμάτευση.

Η Αρχή του Καναλιού του Σουέζ (SCA) ζήτησε αρχικά $916 εκατ. ως αποζημίωση από την ιαπωνική ιδιοκτήτρια του «Ever Given», Shoei Kisen, για διαταραχές που προκλήθηκαν από το μπλοκάρισμα. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η SCA δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να δεχτεί $550 εκατ., συμπεριλαμβανομένων μιας κατάθεσης $200 εκατ. για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του πλοίου και του υπόλοιπου ποσού μέσω πιστωτικών επιστολών.

Ο πρόεδρος της SCA, Osama Rabie, δήλωσε ότι η Shoei Kisen προσφέρθηκε να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου είπε ότι οι δύο πλευρές ζήτησαν την αναβολή της ακρόασης που επρόκειτο να γίνει το περασμένο Σάββατο, για να επιτραπούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

«Τα δύο μέρη ζήτησαν την αναβολή και δεν έχουμε ακόμη καθορίσει κανένα ποσό αποζημίωσης. Αυτό θα γίνει αφού πραγματοποιήσουμε αρκετές νέες διαπραγματεύσεις με την SCA», δήλωσε ο δικηγόρος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το δικαστήριο έχει προγραμματίσει να διεξαχθεί η ακρόαση στις 20 Ιουνίου, δήλωσε η SCA στη σελίδα της στο Facebook.

Φωτό: Suez Canal Authority/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.