Συνεργασία νοτιοκορεατικών εταιρειών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφοδιαστικών αλυσίδων πράσινης αμμωνίας

Συνεργασία νοτιοκορεατικών εταιρειών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφοδιαστικών αλυσίδων πράσινης αμμωνίας

86
Συνεργασία νοτιοκορεατικών εταιρειών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφοδιαστικών αλυσίδων πράσινης αμμωνίας

H εταιρεία τακτικών γραμμών Ηyundai Merchant Marine (HMM) μαζί με τις επίσης νοτιοκορεατικές εταιρείες Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), Korean Register (KR), LOTTE Fine Chemical, Lotte Global Logistics και POSCO προχώρησαν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (ΜοU), προκειμένου να εξερευνήσουν βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη των αλυσίδων εφοδιασμού πράσινης αμμωνίας.

Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι η ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού πράσινης αμμωνίας, από τη διαδικασία της παραγωγής έως και την τελική ναυτιλιακή της χρήση. Πιο συγκεκριμένα, βάσει των όρων του MoU, κάθε μέλος δεσμεύεται να συνεισφέρει στις κοινές προσπάθειες ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας, η οποία θα περιλαμβάνει την παραγωγή, την αποθήκευση, τη μεταφορά καθώς και την παροχή της πράσινης αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της KSOE θα σχεδιάσουν την ανάπτυξη ενός πλοίου που τροφοδοτείται με αμμωνία και το οποίο θα πιστοποιήσει ο κορεατικός νηογνώμονας Korean Register (KR). Εν συνεχεία, η HMM και η Lotte Global Logistics θα αναλάβουν τη δοκιμή και τη διαχείριση του πλοίου.

Από τη μεριά της, η POSCO θα παράγει την πράσινη αμμωνία στο εξωτερικό, ενώ τη μεταφορά του καυσίμου καθώς και την τροφοδοσία του ως ναυτιλιακού καυσίμου θα αναλάβει η LOTTE Fine Chemical.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HMM έχει θέσει ως στόχο την ανθρακική ουδετερότητα για το σύνολο του στόλου της έως το 2050 και, προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο που έθεσε το 2019, η εταιρεία εξερευνά πολλαπλές βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, μεταξύ των οποίων, πέραν της πράσινης αμμωνίας, συγκαταλέγονται τα βιοκαύσιμα, το LNG και το υδρογόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.