Ρωσία και Σαουδική Αραβία μαζί για την παραγωγή υδρογόνου

Ρωσία και Σαουδική Αραβία μαζί για την παραγωγή υδρογόνου

129
Ρωσία και Σαουδική Αραβία μαζί για την παραγωγή υδρογόνου

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος Alexander Novak εξέφρασε σε δηλώσεις του την επιθυμία της χώρας του να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

«Έχουμε ήδη έτοιμη μια πρόταση για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για την ενέργεια υδρογόνου», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Το υδρογόνο έχει κερδίσει την προσοχή ως το πράσινο καύσιμο του μέλλοντος, καθώς θεωρείται ένας τρόπος περιορισμού της εξάρτησης από τον άνθρακα, ιδίως στη βαριά βιομηχανία.

Η πλούσια σε πετρέλαιο και αέριο Ρωσία δεν είχε αναπτύξει ανάλογα την παραγωγή υδρογόνου, ενώ η Σαουδική Αραβία, η οποία βρίσκεται σε στάδιο διαφοροποίησης της οικονομίας της, εξετάζει διάφορα έργα μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή υδρογόνου.

Ο κ. Novak σημείωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξουν παραδοσιακές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, ο Ρώσος αντιπρόεδρος εκτίμησε ότι το έλλειμμα πετρελαίου παγκοσμίως ανέρχεται σε 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως και πρόσθεσε ότι ο OPEC και οι σύμμαχοί του, η

ομάδα χωρών γνωστή και ως OPEC+, θα πρέπει να λάβουν υπόψη την πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ενόσω το Ιράν εξετάζει τις κινήσεις του. Η Τεχεράνη αναμένεται να επανεκκινήσει την προσφορά πετρελαίου, ισορροπώντας την τρέχουσα κατάσταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.