Rotor Sails σε ένα ακόμα φορτηγό πλοίο

Rotor Sails σε ένα ακόμα φορτηγό πλοίο

320
Rotor Sails σε ένα ακόμα φορτηγό πλοίο

H TR Lady Shipping Ltd., εταιρεία που περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της Tufton Investment Management Ltd. (Tufton), υπέγραψε εμπορική συμφωνία με την Anemoi Marine Technologies Ltd., παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των συστημάτων πρόωσης που τροφοδοτούνται με αιολική ενέργεια, για τον εξοπλισμό ενός φορτηγού πλοίου της με τρία Rotor Sails και με το πατενταρισμένο Rail Deployment System της Anemoi. Το Rail Deployment System επιτρέπει στα Rotor Sails του πλοίου να μετακινούνται πάνω στο κατάστρωμα, προκειμένου να επηρεάζουν στο ελάχιστο τις λειτουργίες του πλοίου στα λιμάνια.

Τα Rotor Sails, γνωστά και ως «Flettner Rotors», είναι κάθετοι κύλινδροι οι οποίοι, όταν περιστρέφονται, αξιοποιούν την αιολική ενέργεια και μέσω του φαινομένου Magnus παράγουν βοηθητική ισχύ πρόωσης, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών.

Το σύστημα πρόκειται να εγκατασταθεί στο χωρητικότητας 82.000 dwt Kamsarmax φορτηγό «TR Lady» κατά τη διάρκεια του επόμενου δεξαμενισμού του, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τα μέσα του 2022 σε κινεζικό ναυπηγείο, ενώ την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών θα αναλάβει ο νηογνώμονας Lloyd’s Register.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Norsepower Oy Ltd. ανακοίνωσε πως πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση πέντε κεκλιμένων Rotor Sails σε ένα νεότευκτο Very Large Ore Carrier (VLOC).

Φωτό: www.anemoimarine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.