PayPal: Επέκταση στον χώρο των reverse logistics

PayPal: Επέκταση στον χώρο των reverse logistics

74
PayPal: Επέκταση στον χώρο των reverse logistics

Η PayPal, όπως δημοσιεύει το αμερικανικό CNBC, προχώρησε σε μία ακόμα εξαγορά στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της πέρα από τη διεκπεραίωση ηλεκτρονικών πληρωμών, στην αγορά του φυσικού και διαδικτυακού λιανικού εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο «γίγαντας» των ηλεκτρονικών πληρωμών ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης (start-up) Happy Returns, η οποία εξειδικεύεται στη διαχείριση επιστροφής προϊόντων (reverse logistics) που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PayPal ήταν ήδη ένα από τα πρώτα επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capitals) που είχαν επενδύσει στην Happy Returns.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς για $4 δισ. της εταιρείας Honey, η οποία αποτελεί επέκταση προγράμματος περιήγησης, που επιτρέπει στους καταναλωτές να βρουν και να χρησιμοποιήσουν κουπόνια για τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Επιπροσθέτως, η Paypal τον περασμένο Μάρτιο είχε επίσης προβεί στην αγορά της εταιρείας ασφαλείας κρυπτονομισμάτων Curv, για $200 εκατ.

Για την Paypal, η εξαγορά της Happy Returns θα βοηθήσει τόσο στην επίλυση των προβλημάτων logistics που αντιμετωπίζονται ορισμένες φορές στην επιστροφή προϊόντων (που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά) στους εμπόρους όσο και στην αύξηση της κίνησης για τις επιχειρήσεις αυτές καθώς η οικονομία επανεκκινεί. Απώτερος στόχος για την Paypal είναι, μέσω του νέου αυτού προϊόντος, να παρακινήσει περισσότερους εμπόρους να εγγραφούν στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που ίδρυσαν οι Max Levchin και Peter Thiel συνεργάζεται με περίπου 31 εκατ. επιχειρήσεις, οι οποίες με την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο εν λόγω δίκτυο επιστροφών της Happy Returns, που τη δεδομένη στιγμή διαθέτει περίπου 2.600 σημεία στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα προκειμένου είτε να τα ανταλλάξουν είτε να αποζημιωθούν.

Η PayPal, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει αποτελέσει μία από τις πιο δημοφιλείς μετοχές στο χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με αναλυτές, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στη μετά Covid εποχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της Paypal έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάιο κατά 70%, ενώ μόνο για το 2021 η μετοχή έχει καταγράψει αύξηση της τάξης του 3%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.