Sovcomflot: Εξέλιξη-ορόσημο με τη συμπλήρωση 150 ανεφοδιασμών καυσίμου LNG

Sovcomflot: Εξέλιξη-ορόσημο με τη συμπλήρωση 150 ανεφοδιασμών καυσίμου LNG

105
Sovcomflot: Εξέλιξη-ορόσημο με τη συμπλήρωση 150 ανεφοδιασμών καυσίμου LNG

Η ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot (SCF Group) ανακοίνωσε πως πρόσφατα πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τη Shell, τον 150ό ανεφοδιασμό καυσίμου LNG σε ένα από τα Aframax δεξαμενόπλοια της σειράς «Green Funnel» που διαθέτει.

Από το 2018, οπότε και ξεκίνησαν να επιχειρούν, τα δεξαμενόπλοια της σειράς «Green Funnel» της SCF έχουν ανεφοδιαστεί με περισσότερους από 62.000 τόνους καυσίμου LNG από τη Shell, ενώ και οι 150 ανεφοδιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κάποιο αναπάντεχο συμβάν, τραυματισμό ή απώλεια καυσίμου.

Ο 150ός ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε στο δεξαμενόπλοιο «Korolev Prospect», που είναι χρονοναυλωμένο στη Chevron, η οποία χρησιμοποιεί το εν λόγω πλοίο προκειμένου να δοκιμάσει τη βιωσιμότητα των δεξαμενόπλοιων που χρησιμοποιούν δύο είδη καυσίμου για τις μελλοντικές της δραστηριότητες.

Το καύσιμο LNG παραμένει μία από τις καθαρότερες επιλογές καυσίμου που έχουν προς το παρόν στη διάθεσή τους οι διαχειριστές πλοίων. Η Sovcomflot υπολογίζει ότι, από το 2018, το καύσιμο LNG έχει συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 των έξι δεξαμενόπλοιων της σειράς «Green Funnel» κατά περισσότερο από 56.000 τόνους ή ισοδύναμα περισσότερο από 14% ετησίως κατά μέσο όρο.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.