Η MSC Cruises κάνει ντεμπούτο στην Ερυθρά Θάλασσα

Η MSC Cruises κάνει ντεμπούτο στην Ερυθρά Θάλασσα

73
Η MSC Cruises κάνει ντεμπούτο στην Ερυθρά Θάλασσα

H MSC Cruises εγκαινιάζει νέα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα και αναμένεται να αποτελέσει τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με home port την Τζέντα. Σε μια περίοδο κρίσιμη για την επιβατηγό ναυτιλία, η MSC ευελπιστεί το 50% των επιβατών της να αποτελείται από Σαουδάραβες επιβαίνοντες, με το υπόλοιπο ποσοστό να προέρχεται από όλη την υφήλιο.

Ο Pierfrancesco Vago, Executive Chairman της εταιρείας, σε δηλώσεις του στο Arab News, φάνηκε εντυπωσιασμένος από την ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας να διατηρεί τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της και να τις καθιστά διαθέσιμες για τον υπόλοιπο κόσμο. «Είμαι χαρούμενος που η MSC Cruises είναι σε θέση να συνεισφέρει στο άνοιγμα του Βασιλείου σε διεθνείς επισκέπτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο Vice President of Global Sales της MSC Cruises, Achille Staiano, αποκάλυψε ότι το κόστος της επταήμερης κρουαζιέρας στην Ερυθρά Θάλασσα για επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 929 λίρες, με τις τιμές για επιβάτες από τη Σαουδική Αραβία να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Ο διεθνής κλάδος της κρουαζιέρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19, με τις περισσότερες υπηρεσίες του τομέα να βρίσκονται ακόμη σε αναστολή.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Staiano, η MSC είναι καλά προετοιμασμένη για την επιστροφή του διεθνούς τουρισμού, με την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας και ασφαλείας προσαρμοσμένων στην τρέχουσα κατάσταση. Επισημάνθηκε ωστόσο ότι, προς το παρόν, ο εμβολιασμός δεν καθίσταται υποχρεωτική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Φωτό: Richard Wainwright/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.