Η ψήφος εμπιστοσύνης της Höegh Autoliners στην KONGSBERG για την ψηφιοποίηση του...

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Höegh Autoliners στην KONGSBERG για την ψηφιοποίηση του στόλου της

46
Η ψήφος εμπιστοσύνης της Höegh Autoliners στην KONGSBERG για την ψηφιοποίηση του στόλου της

Η ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων Ro-Ro Höegh Autoliners αποφάσισε να εγκαταστήσει σε τέσσερα ακόμα πλοία της μια ψηφιακή λύση η οποία συνδυάζει το Vessel Insight της KONGSBERG με το PrimeServ Assist της MAN Energy Solutions, με στόχο την ψηφιοποίηση του στόλου της και τη βελτιστοποίηση της χρήσης και της συντήρησης των κινητήρων των πλοίων της.

Μετά την υπογραφή μιας αρχικής συμφωνίας ανάμεσα στις τρεις εταιρείες τον Μάιο του 2020, η εν λόγω συνδυαστική ψηφιακή υποδομή δοκιμάστηκε αρχικά στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος σε δύο πλοία της Höegh, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Τώρα, η Höegh Autoliners πρόκειται να επεκτείνει τη χρήση του συγκεκριμένου ψηφιακού εργαλείου σε τέσσερα επιπλέον πλοία του στόλου της.

Ο Andreas Jagtøyen, EVP Digital Ocean της Kongsberg Digital, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιήσαμε μαζί με τις Höegh και MAN Energy Solutions. Η κοινή ψηφιακή υποδομή που προσφέρουμε επιτρέπει στον διαχειριστή του πλοίου να παρακολουθεί την κατάσταση του εξοπλισμού και να ελέγχει εξ αποστάσεως τις συνθήκες λειτουργίας των κινητήρων, προκειμένου να βοηθήσει το πλήρωμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, η εφαρμογή Vessel Performance που διατίθεται μέσω του Kognifai Marketplace προσφέρει στην Höegh εργαλεία για τη μείωση τόσο της κατανάλωσης καυσίμου όσο και της περιττής λειτουργίας μηχανημάτων, αλλά και τη δυνατότητα συγκριτικής αξιολόγησης της απόδοσης των πλοίων της».

Φωτό: Lars Nissen/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.