Αυτόνομα drones στην υπηρεσία των βρετανικών ταχυδρομείων

Αυτόνομα drones στην υπηρεσία των βρετανικών ταχυδρομείων

73
Αυτόνομα drones στην υπηρεσία των βρετανικών ταχυδρομείων

Τα βρετανικά ταχυδρομεία (Royal Mail), σύμφωνα με τον Guardian, αναμένεται να δοκιμάσουν τη χρήση αυτόνομων drones προκειμένου να στείλουν μέσα ατομικής προστασίας, τεστ ανίχνευσης Covid-19 καθώς και άλλα αντικείμενα αλληλογραφίας από τις ηπειρωτικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου στις νήσους Σίλι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα είναι ο πρώτος μεταφορέας δεμάτων στη χώρα που θα παραδώσει αλληλογραφία σε ένα νησί του Ηνωμένου Βασιλείου κάνοντας χρήση ενός αυτόνομου drone, το οποίο θα πετάξει άνευ χειριστή κατά τη διάρκεια του εβδομήντα μιλίων ταξιδιού του. Πιο συγκεκριμένα, ένα δικινητήριο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV), που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Windracers Limited, θα μεταφέρει δέματα από την ηπειρωτική χώρα στο αεροδρόμιο των νήσων στο St. Mary’s.

Το UAV έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει προμήθειες στους κατοίκους απομονωμένων περιοχών, ενώ είναι επίσης ικανό να πετάει ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, δύναται να μεταφέρει 100 κιλά αλληλογραφίας όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Παράλληλα, ένα μικρότερο drone, το οποίο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, θα πετάει μεταξύ των νησιών που βρίσκονται ανοιχτά της Κορνουάλης, παραδίδοντας τα δέματα στους τελικούς τους παραλήπτες.

Οι προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις από την ηπειρωτική χώρα προς τις απομακρυσμένες κοινότητες στα νησιά του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και αναμένεται να διαρκέσουν έναν μήνα.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, η Royal Mail δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει την τεχνολογία στο ταχυδρομικό της δίκτυο προκειμένου να υποστηρίξει την παράδοση δεμάτων στα πιο απομακρυσμένα μέρη της βρετανικής επικράτειας.

Φωτό: Chris Gorman/ Royal Mail

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.