Star Bulk Carriers: Με ούριο άνεμο το Q1

Star Bulk Carriers: Με ούριο άνεμο το Q1

214
Star Bulk Carriers: Με ούριο άνεμο το Q1

Η Star Bulk Carriers Corp. ανακοίνωσε την Τετάρτη 19 Μαΐου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση κερδών από τα $2,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2020 σε $35,8 εκατ. φέτος.

Ο κ. Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες συνεχίσαμε την επέκταση του στόλου μας με την απόκτηση 12 πλοίων με μέσο όρο ηλικίας μικρότερο από αυτόν του υπάρχοντος στόλου. Τα εννέα από αυτά παραδόθηκαν το Q1. Αναμένουμε την παραλαβή των υπολοίπων τριών πλοίων το Q2».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης ότι οι προοπτικές για την αγορά παραμένουν θετικές με την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας και την συνεπακόλουθη αυξημένη ζήτηση για χύδην ξηρά φορτία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ιστορικά χαμηλό orderbook, λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών που ανακόπτουν τις νέες παραγγελίες, δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Η Star Bulk θα διανείμει μέρισμα $0,3/μετοχή για το α’ τρίμηνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.