Νέες αγορές πλοίων για την Castor Maritime

Νέες αγορές πλοίων για την Castor Maritime

259
Νέες αγορές πλοίων για την Castor Maritime

Η Castor Maritime Inc. ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνιών, μέσω δύο θυγατρικών της, για την απόκτηση δύο πλοίων ξηρού φορτίου Panamax, το πρώτο κατασκευής 2013 στην Ιαπωνία και το δεύτερο ναυπηγημένο το 2014 σε κορεατικά ναυπηγεία. Το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 19,06 και 21,0 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν με την παράδοση των πλοίων εντός του τρίτου και τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και υπόκεινται στην ικανοποίηση ορισμένων συνήθων συνθηκών.

Για το πρώτο πλοίο υπάρχει ήδη προσυμφωνημένη χρονοναύλωση με ημερήσιο μεικτό ναύλο $11.650 και για διάστημα 2 έως 4 μηνών.

Επιπλέον, για το νοτιοκορεατικό Panamax η συμφωνία περιέχει έναν μηχανισμό προσαρμογής της τιμής αγοράς, σύμφωνα με τον οποίο, σε περίπτωση που η παράδοση του πλοίου ολοκληρωθεί μετά τις 20 Ιουλίου 2021, η τιμή αγοράς μειώνεται κατά $10.500 ανά ημέρα, από εκείνη την ημέρα και μέχρι την ημέρα κατά την οποία θα υπάρξει από τον πωλητή έγκυρη ειδοποίηση ετοιμότητας για παράδοση.

Η Castor Maritime ανακοίνωσε επίσης ότι στις 12 Μαΐου 2021 παρέλαβε το «M/V Magic Vela», ναυπηγημένο στην Κίνα το 2011, η αγορά του οποίου χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό της με μετρητά.

Ο στόλος της Castor Maritime Inc., μετά την προσθήκη και των δύο νέων πλοίων, θα αριθμεί 26 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 2,2 εκατ. dwt ‒ 1 πλοίο ξηρού φορτίου Capesize, 7 Kamsarmax και 10 Panamax, καθώς επίσης και 1 Aframax, 5 Aframax/LR2 και 2 δεξαμενόπλοια MR1.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.