Μεταφορές και εκπομπές CO2: Τα ευρήματα νέας έκθεσης

Μεταφορές και εκπομπές CO2: Τα ευρήματα νέας έκθεσης

109
Μεταφορές και εκπομπές CO2: Τα ευρήματα νέας έκθεσης

Η δραστηριότητα στις παγκόσμιες μεταφορές θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2050 και οι εκπομπές από τον κλάδο θα αυξηθούν κατά 16% σε σχέση με το 2015, ακόμη και εάν οι δεσμεύσεις για απανθρακοποίηση εφαρμοστούν πλήρως, σημειώνει σε νέο report το International Transport Forum (ITF) του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, το ITF αναφέρει ότι η εκτιμώμενη μείωση των εκπομπών θα αντισταθμιστεί από την αυξημένη ζήτηση για μεταφορές. Παρ’ όλα αυτά τονίζει ότι μια μείωση των εκπομπών CO2 από τις μεταφορές κατά 70% μεταξύ των ετών 2015 και 2050 είναι εφικτή εφαρμόζοντας σωστές πολιτικές. Μια μείωση τέτοιου μεγέθους θα φέρει πιο κοντά τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η έκθεση του IΤF περιλαμβάνει τρία βασικά σενάρια για το μέλλον των επιβατηγών και εμπορευματικών μεταφορών, με εκτενείς εκτιμήσεις για τις εκπομπές CO2 των μεταφορών υπό διαφορετικές συνθήκες. Τέλος, στην έκθεση φιλοξενούνται προτάσεις για το πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για μια βιώσιμη κινητικότητα και για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.