Σε πρώτο πλάνο τα υδατοδρόμια σε Πελοπόννησο και Δ. Ελλάδα

Σε πρώτο πλάνο τα υδατοδρόμια σε Πελοπόννησο και Δ. Ελλάδα

196
Σε πρώτο πλάνο τα υδατοδρόμια σε Πελοπόννησο και Δ. Ελλάδα

Η κατάθεση του φακέλου για την ίδρυση του υδατοδρομίου Κυλλήνης στις αρχές Μαΐου στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είναι έργο που φέρει από πίσω του την υπογραφή και επιτυχημένη συνεργασία πολλών μερών.

Η ένωση των Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου για τη σύνταξη και οργάνωση του τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου της Κυλλήνης ενώ τόσο η δημοτική όσο και η λιμενική αρχή με πρωτεργάτες τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Ιωάννη Λέντζα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Ιωάννη Βαρβαρέσο βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις δύο εταιρείες για την από κοινού σχεδίαση όλων των βημάτων που απαιτούνται για την αδειοδότηση και τη μετέπειτα κατασκευή και διαχείριση του υδατοδρομίου.

H κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συντονισμένες ενέργειες που σημειώνονται καθώς αποτελεί σταθερά αρωγός στην προσπάθεια της ανάπτυξης και ενίσχυσης του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στην Ηλεία!

Για τις θετικές εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Κυλλήνης τοποθετήθηκε με δηλώσεις του ο Βουλευτής Ν. Ηλείας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος:

«Ο Νομός Ηλείας μπαίνει πλέον στον χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας , μετά και την κατάθεση του τεχνικού φακέλου στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κυλλήνης, και αυτή είναι μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, η οποία σαφώς μας ικανοποιεί και αποτελεί την απαρχή και για άλλες ανάλογες παρεμβάσεις. Πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης, στο οποίο πίστεψα από την πρώτη στιγμή και επικεντρώθηκαν οι ενέργειές μου σε αυτή την κατεύθυνση και σαφώς σήμερα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις έφεραν αποτελέσματα.

Έχω συνεργαστεί στενά και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα αλλά και με άλλους Δημάρχους της Ηλείας για αυτό το θέμα.

Με το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα και θα είναι ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια που θα λειτουργήσουν στην χώρα. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία και άλλου υδατοδρομίου στην Ηλεία. Εργάζομαι σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε σχετικώς:

Η Κυλλήνη με την άφιξη των υδροπλάνων άρα και την προσθήκη μίας ακόμα σημαντικής μεταφορικής επιλογής αναβαθμίζει την ελαστικότητα μετακίνησης των ντόπιων, ισχυροποιεί τις εμπορικές ευκαιρίες που ανοίγονται στις τοπικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων, όπως ο περιηγητικός τουρισμός με υδροπλάνο, που συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό κρουαζιέρας που ήδη το λιμάνι της Κυλλήνης φιλοξενεί επιτυχώς εδώ και χρόνια.

 Hellenic Seaplanes: Το πρόγραμμα πτήσεων σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Δ. Ελλάδα

Η έντονη κινητικότητα γύρω από τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων συμπλέει με την ετοιμότητα και το σχεδιασμό που ακολουθεί η Hellenic Seaplanes αναφορικά με την πτητική λειτουργία της και το πρόγραμμα πτήσεων που θα ακολουθήσει.

Ειδικότερα η αεροπορική εταιρεία έχει εντάξει στο πλάνο της, πτήσεις με τα αεροσκάφη της στην Πάτρα, στα υπάρχοντα υδατοδρόμια των Ιονίων νήσων, στα υδάτινα πεδία προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων που αφορούν τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων και προχωρά στον υπολογισμό του αριθμού των ταξιδιών που θα πραγματοποιούνται ημερησίως στον εκάστοτε προορισμό.

Παράλληλα, η Hellenic Seaplanes προχωρά τον πτητικό της σχεδιασμό και για άλλες περιοχές με περίοπτη θέση να έχουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο.

Η Πελοπόννησος σε πρώτο πλάνο!

Αναφορικά με το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στην Πελοπόννησο, πρόσφατα κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου της Καλαμάτας ενώ διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και για τα υδατοδρόμια στη Δυτική και Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο, ενώ θετικά νέα έρχονται και από την Αρκαδία καθώς στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί και ο φάκελος του υδατοδρομίου της Λίμνης Τάκα.

Στην Ηλεία, τα αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη των υποδομών του νομού δεν σταματούν στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης καθώς η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για το υδατοδρόμιο στη Λίμνη Καϊάφα.

Συγκεκριμένα, η επικείμενη συνάντηση μεταξύ της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια με τον Δήμαρχο Ζαχάρως, κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), κ. Στέφανο Βλαστό θα φέρει εξελίξεις σχετικά με την εκκίνηση των διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου στη λίμνη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.