Globus Maritime: Αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων ύψους $34 εκατ.

Globus Maritime: Αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων ύψους $34 εκατ.

103
Globus Maritime: Αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων ύψους $34 εκατ.

Η Globus Maritime Limited ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την CIT Bank για την αναχρηματοδότηση των έξι πλοίων της ύψους 34,25 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία επετεύχθη μέσω προθεσμιακού δανείου (Term Loan Facility), ενώ σημαντικό μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή προηγούμενου δανείου, που είχε συνάψει με το Entrust Global’s Blue Ocean Fund.

Ο κ. Αθανάσιος Φειδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Globus, σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να αναχρηματοδοτήσουμε τον στόλο μας, όχι μόνο επεκτείνοντας τη διάρκεια του δανείου, αλλά και μειώνοντας το επιτόκιο από 8,5% σε 3,75% ετησίως, επιτρέποντάς μας να εξοικονομήσουμε χρήματα. Το 2021 αναμένουμε να εξοικονομήσουμε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με την προηγούμενη δανειακή μας συμφωνία και το 2022, έναν χρόνο από τη σύναψη του νέου δανείου, η εξοικονόμηση αναμένεται να φτάσει περίπου τα 2,2 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με το 2020 […].

»Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, το τραπεζικό μας χρέος ανέρχεται σε περίπου 34 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αξίας περίπου 144 εκατ. δολαρίων, προσαρμοσμένα έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν την αξία των έξι πλοίων μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε οικονομικά υγιείς και αυτό θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας».

Φωτό: Globus Maritime

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.