Σύστημα αερολίπανσης λαμβάνει έγκριση από τον Bureau Veritas

Σύστημα αερολίπανσης λαμβάνει έγκριση από τον Bureau Veritas

149
Σύστημα αερολίπανσης λαμβάνει έγκριση από τον Bureau Veritas

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) εξέδωσε Έγκριση επί της Αρχής (AiP) στην εταιρεία τεχνολογίας GILLS PTE, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, για το καινοτόμο σύστημα αερολίπανσης GILLS που διαθέτει. Το εν λόγω σύστημα έχει αναπτυχθεί με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, με την εταιρεία να αναφέρει πως η χρήση του μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση καυσίμου της τάξεως του 10%.

Μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου, το σύστημα συνεισφέρει παράλληλα στη μείωση των παραγόμενων εκπομπών του ναυτιλιακού κλάδου, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των στόχων του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών κατά 50% έως το 2050. Επιπλέον, η εφαρμογή του συστήματος GILLS συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των πλοίων, βάσει των δεικτών EEDI αλλά και EEXI για τα υπάρχοντα πλοία.

Ο Peter Kneipp, διευθύνων σύμβουλος της GILLS PTE LTD, ανέφερε σχετικά: «Το σύστημα αερολίπανσης GILLS είναι μια καινοτόμος τεχνολογία, η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί μικροφυσαλίδες για τη μείωση της αντίστασης του πλοίου, των εκπομπών, της κατανάλωσης καυσίμου και της βιορύπανσης, αλλά αξιοποιεί επίσης την ταχύτητα του πλοίου για τη δημιουργία υποπίεσης, ελαχιστοποιώντας έτσι την απαιτούμενη ισχύ του συμπιεστή για την παραγωγή των φυσαλίδων».

Το σύστημα αερολίπανσης GILLS μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε νεότευκτα όσο και σε υπάρχοντα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.