Seanergy Maritime: Παραλαβή του 13ου Capesize και επέκταση της συνεργασίας με την...

Seanergy Maritime: Παραλαβή του 13ου Capesize και επέκταση της συνεργασίας με την Cargill

385
Seanergy Maritime: Παραλαβή του 13ου Capesize και επέκταση της συνεργασίας με την Cargill

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Μαΐου την παραλαβή ενός ακόμα Capesize. Το πλοίο ναυπηγημένο το 2013 από την ιαπωνική Mitsui Engineering & Shipbuilding Co., Ltd και χωρητικότητας 176.387 dwt μετονομάστηκε σε M/V Flagship.

Η απόκτηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε μέσω συμφωνίας leasing με την Cargill International SA, η οποία ναύλωσε το πλοίο για περίοδο πέντε ετών με ημερήσιο ναύλο συνδεδεμένο με τον Baltic Capesize Index.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ικανοποιημένος από την προσθήκη στον στόλο της Seanergy του 13ου πλοίου κατά τη διάρκεια της ισχυρότερης ναυλαγοράς των Capesizes την τελευταία δεκαετία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας συνεργασία με την Cargill με μια ακόμη συναλλαγή, η οποία είναι αρκετά επωφελής από εμπορική και περιβαλλοντική άποψη. Η Cargill αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ναυλωτές με μια σαφώς καθορισμένη και ενεργή ατζέντα για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα», τόνισε επίσης ο κ. Τσαντάνης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.