H Teekay εμπιστεύεται το λογισμικό Tekomar XPERT της ABB για την παρακολούθηση...

H Teekay εμπιστεύεται το λογισμικό Tekomar XPERT της ABB για την παρακολούθηση της απόδοσης του στόλου της

86
H Teekay εμπιστεύεται το λογισμικό Tekomar XPERT της ABB για την παρακολούθηση της απόδοσης του στόλου της

Η Teekay, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο πρόκειται να χρησιμοποιήσει το λογισμικό ABB Ability™ Tekomar XPERT for fleet, σε 54 Suezmax και Aframax δεξαμενόπλοια το οποίο περιλαμβάνει και τον νέο δείκτη εκπομπών CO2. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη από το 2015 το Tekomar XPERT for fleet προκειμένου να παρακολουθεί την απόδοση των μηχανών στα πλοία της. Πλέον θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία που αφορούν την κατάσταση και την απόδοση όλου του στόλου της, καθώς και σε δεδομένα εκπομπών CO2.

Ενώ το Tekomar XPERT παρακολουθεί τις μηχανές ενός συγκεκριμένου πλοίου παρέχοντας διαγνωστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, το “Tekomar XPERT for fleet” περιλαμβάνει ένα εργαλείο διαχείρισης το οποίο επιτρέπει τη συγκριτική αξιολόγηση του στόλου, επισημαίνοντας τυχόν ευκαιρίες βελτιστοποίησης των λειτουργιών των μηχανών. Η Teekay θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν μεταξύ άλλων την κατάσταση των μηχανικών και τη δυνατότητα μείωσης των ετήσιων εκπομπών CO2 όλου του στόλου, μέσω του Tekomar Fleet Portal. Οι σχετικές πληροφορίες θα ενσωματώνονται επίσης στο ιδιόκτητο εργαλείο συλλογής δεδομένων Vessel Balanced Scorecard της Teekay, το οποίο συγκεντρώνει σε ένα ψηφιακό ταμπλό τα δεδομένα από τα λειτουργικά συστήματα του κάθε πλοίου.

Το Tekomar XPERT επιτρέπει στους διαχειριστές των πλοίων να παρακολουθούν, να βελτιστοποιούν και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των μηχανών των πλοίων τους, λαμβάνοντας παράλληλα έγκαιρες προειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα στις μηχανές. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα ABB Ability™ βάσει των υψηλότερων προτύπων κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.