Παν-κινεζική εθνική καμπάνια για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών

Παν-κινεζική εθνική καμπάνια για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών

44
Παν-κινεζική εθνική καμπάνια για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών

Η Κίνα θα θέσει σε εφαρμογή μια εκστρατεία για την προώθηση της ιδιωτικής κατανάλωσης τον Μάιο, εν μέσω προσπαθειών ενίσχυσης των καταναλωτικών δαπανών, καθώς η χώρα έχει θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του Covid-19.

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου (MOC) ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Εθνικού Μήνα Προώθησης Κατανάλωσης, από κοινού από το MOC και την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων που προωθούν την κατανάλωση σε ολόκληρη τη χώρα.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τη 10η επέτειο αυτής της εκδήλωσης, ανέφερε το MOC, προσθέτοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντικό έργο που συμβάλλει στην επέκταση της εγχώριας ζήτησης και στην τόνωση της κατανάλωσης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θα εφαρμοστεί σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στην τόνωση της κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων κουπονιών και επιδοτήσεων.

Περισσότερες από 260 επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα λάβουν μέρος σε ένα διαδικτυακό φεστιβάλ αγορών, παρέχοντας μια ποικιλία αγαθών, από ρούχα και αυτοκίνητα έως έπιπλα. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η πρώτη Διεθνής Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων της Κίνας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7-10 Μαΐου στη Χαϊκού, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαϊνάν της νότιας Κίνας, έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής συνολικά 648 διεθνείς επιχειρήσεις και περισσότερες από 800 εγχώριες εταιρείες.

Φωτό: Siggy Nowak/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.