Βραζιλία: Αναστολή των δασμών στις εισαγωγές σιτηρών

Βραζιλία: Αναστολή των δασμών στις εισαγωγές σιτηρών

87
Βραζιλία: Αναστολή των δασμών στις εισαγωγές σιτηρών

Η Βραζιλία ανέστειλε τους δασμούς στις εισαγωγές σόγιας, σογιέλαιου και καλαμποκιού έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Γεωργίας. Η χώρα της Νότιας Αμερικής επιχειρεί να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του πληθωρισμού εν μέσω αύξησης των τιμών εμπορευμάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση της Βραζιλίας ενδέχεται να ωφελήσει τους Αμερικανούς παραγωγούς σιτηρών, καθώς οι Βραζιλιάνοι αγοραστές μέχρι πρόσφατα εστιάζονταν στους παραγωγούς της Mercosur, oι οποίοι ήδη εξαιρούνταν των δασμών.

Το Υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας στην ανακοίνωσή του τονίζει επίσης ότι στην προηγούμενη απαλλαγή που είχε ανακοινωθεί υπήρχε η προσδοκία ότι οι διεθνείς τιμές θα σταθεροποιούνταν και η παραγωγή σιτηρών το 2020/2021 θα ήταν επαρκής για την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης. Ωστόσο, οι διεθνείς τιμές είχαν ανοδική τάση, ασκώντας πιέσεις στις εγχώριες τιμές, οι οποίες συνέχισαν να αυξάνονται λόγω της ισχυρής ζήτησης και της υποτίμησης του ρεάλ έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.