Το μεγαλύτερο γαλάζιο project στη Γη εξασφαλίζει «πράσινο» δάνειο ύψους $3,8 δισ.

Το μεγαλύτερο γαλάζιο project στη Γη εξασφαλίζει «πράσινο» δάνειο ύψους $3,8 δισ.

174
Το μεγαλύτερο γαλάζιο project στη Γη εξασφαλίζει «πράσινο» δάνειο ύψους $3,8 δισ.

Η  (TRSDC), που στέκεται στρατηγικά πίσω από την υλοποίηση ενός από τα πιο φιλόδοξα έργα γαλάζιου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει δανειακές και πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους $3,76 δισ., μετά από συμφωνία με τέσσερις τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας.

Η TRSDC ιδρύθηκε για να επιβλέπει την ανάπτυξη του The Red Sea Project. Στα σχέδια του Ριάντ είναι η δημιουργία ενός πολυτελούς προορισμού και ενός νέου τουριστικού προϊόντος, που φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα στη βιώσιμη ανάπτυξη και να θεμελιώσει τη Σαουδική Αραβία στον παγκόσμιο χάρτη του γαλάζιου και οικολογικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον CEO της TRSDC, John Pagano, η εταιρεία στοχεύει στην αναμόρφωση της διεθνούς βιομηχανίας πολυτελούς τουρισμού προς ένα νέο μοντέλο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Θέλοντας να θέσει νέα πρότυπα στη βιομηχανία, η TRSDC εφαρμόζει μια μοναδική προσέγγιση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή, χρησιμοποιώντας περισσότερο βιώσιμες μεθόδους σε συνδυασμό με πρωτοποριακή τεχνολογία. Οι ακτές της Ερυθράς Θάλασσας στην κυριολεξία θα αναγεννηθούν και θα αξιοποιηθούν τουριστικά στο έπακρο, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν το εύθραυστο αρχιπέλαγος και ο μοναδικός οικολογικός πλούτος στις ακτές της περιοχής.

Οι στρατηγικές επιδιώξεις του Παλατιού στο Ριάντ συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων μοντέλων και κινήτρων ανάπτυξης για τις ανεκμετάλλευτες περιοχές της χώρας, μετά από κοινωνικές πιέσεις. Σαφής στόχος όμως είναι η σταδιακή απεξάρτηση από την ενεργειακή βιομηχανία, που είναι το σημαντικότερο έσοδο για τους κρατικούς ισολογισμούς.

Φωτό: www.theredsea.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.