Μαρία Η. Τσάκου: Μια απρόσμενη απώλεια

Μαρία Η. Τσάκου: Μια απρόσμενη απώλεια

8770
Μαρία Η. Τσάκου: Μια απρόσμενη απώλεια

Απεβίωσε στα 49 της σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Μαρία Η. Τσάκου, σύζυγος του Μιχάλη Κουιμάνη, κόρη του αείμνηστου Ηλία Τσάκου και ανιψιά του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.

Είχε σπουδάσει νομικά και μετέπειτα δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση ενώ είχε έντονη παρουσία με τα κοινά του τόπου ως συντάκτης σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά δίκτυα ενημέρωσης.

Υπήρξε επίσης συνιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού “Amagi Radio”.

Είχε αναπτύξει σημαντική πολιτική δράση στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο ως υποψήφια βουλευτής, με τη Δράση το 2012 στη Χίο και με το Ποτάμι το 2015.

Άνθρωπος φιλοπρόοδος που τη χαρακτήριζε ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και προσφιλής σε όλους και παράδειγμα ενός εξωστρεφούς ανθρώπου με δυνατό λόγο και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις. Ιδιαίτερα προσφιλής στις νεότερες γενιές, ενδιαφερόταν για θέματα όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η πάταξη της διαφθοράς και η γενικότερη οικονομική αλλά και πολιτιστική ευημερία της χώρας.

Αγαπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Χίο και ασχολιόταν συστηματικά με τα προβλήματα του τόπου της, αναζητώντας ρεαλιστικές λύσεις.

Τα Ναυτικά Χρονικά, σε αυτήν την δύσκολη ώρα για την οικογένεια και τους οικείους της, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.