Η μεγάλη πρωτοβουλία των IMO και FAO για τα πλαστικά στη θάλασσα

Η μεγάλη πρωτοβουλία των IMO και FAO για τα πλαστικά στη θάλασσα

211
Η μεγάλη πρωτοβουλία των IMO και FAO για τα πλαστικά στη θάλασσα

Χώρες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά, υπό το φιλόδοξο GloLitter Partnerships Project.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και αποβλήτων, που προκύπτουν από τις θαλάσσιες μεταφορές αλλά και την αλιεία, στις θάλασσες. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία προέρχονται από όλα τα σημεία του πλανήτη: Ασία, Αφρική, Καραϊβική, Λατινική Αμερική και Ειρηνικός Ωκεανός.

Βασική επιδίωξη του πρότζεκτ είναι να οδηγήσει τους κλάδους των θαλάσσιων μεταφορών και της αλιείας σε ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία θα επιδιώξουν να γίνουν αρωγοί σε αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να εφαρμόσουν ορθές πρακτικές με σκοπό την πρόληψη, τη μείωση αλλά και τον έλεγχο των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από αυτούς τους κλάδους.

Το GloLitter Partnerships Project θα διοργανωθεί από τον IMO και τον FAO (Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών), ενώ πρωταρχική οικονομική στήριξη θα εξασφαλιστεί από τη νορβηγική κυβέρνηση μέσω της Norwegian Agency for Development Cooperation.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.