Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου πλοίων

Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου πλοίων

360
Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου πλοίων

Οι εταιρείες Silverstream Technologies και Shell ανακοίνωσαν την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμών του συστήματος αερολίπανσης Silverstream® στο χωρητικότητας 170.000 κ.μ. πλοίο μεταφοράς LNG «Methane Patricia Camila», το οποίο είναι ναυλωμένο στη Shell.

Στα αποτελέσματα των δοκιμών αναφέρθηκε πως, με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος, επιτεύχθηκε καθαρή εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 6,6%. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε διάφορες ταχύτητες πλεύσης, κατά τη διάρκεια των κανονικών λειτουργιών του πλοίου, ώστε να υπολογιστεί η εξοικονόμηση καυσίμου και η μείωση των εκπομπών που αποφέρει η χρήση του. Το σύστημα αερολίπανσης δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα από μικροφυσαλίδες κάτω από το κύτος του πλοίου, μειώνοντας έτσι την αντίσταση τριβής ανάμεσα στο νερό και το πλοίο.

Το σύστημα Silverstream® εγκαταστάθηκε στο πλοίο τον Οκτώβριο του 2020 κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του, ενώ την όλη διαδικασία, από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι και την εγκατάστασή του, παρακολούθησε και ενέκρινε ο νηογνώμονας ABS, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικά με την τεχνολογία αερολίπανσης.

Φωτό: www.silverstream-tech.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.