Σε επίπεδα ρεκόρ η κατανάλωση και το εμπόριο σιταριού;

Σε επίπεδα ρεκόρ η κατανάλωση και το εμπόριο σιταριού;

152
Σε επίπεδα ρεκόρ η κατανάλωση και το εμπόριο σιταριού;

Στο μηνιαίο report του Απριλίου World Agricultural Supply and Demand Estimates το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας εκτιμά ότι το 2020/2021 η παγκόσμια κατανάλωση σιταριού και οι εξαγωγές θα αυξηθούν, ενώ αντίθετα τα αποθέματα θα μειωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, στους 776,5 εκατ. τόνους, ενώ η κατανάλωση θα αγγίξει τους 781 εκατ. τόνους, κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης από την Κίνα για χρήση από τα νοικοκυριά και τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο, εκτιμάται από το υπουργείο ότι θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, στους 198,9 εκατ. τόνους, ως απόρροια των αυξημένων εξαγωγών από τη Ρωσία, τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ρωσικές εξαγωγές θα αγγίξουν τους 39,5 εκατ. τόνους και αυτές από ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο τους 27,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο report του υπουργείου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.