Η ψήφος εμπιστοσύνης της CMA CGM στο βιομεθάνιο

Η ψήφος εμπιστοσύνης της CMA CGM στο βιομεθάνιο

92
Η ψήφος εμπιστοσύνης της CMA CGM στο βιομεθάνιο

Ο όμιλος CMA CGM πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο στο πλαίσιο των προσπαθειών επίτευξης της ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050, επενδύοντας στην παραγωγή 12.000 τόνων βιομεθανίου, ποσότητα ικανή να τροφοδοτήσει δύο πλοία χωρητικότητας 1.400 TEUs για έναν χρόνο.

Το βιομεθάνιο είναι ένα ανανεώσιμο πράσινο αέριο, το οποίο παράγεται εν μέρει από τη μεθανοποίηση οργανικών και φυτικών απορριμμάτων ευρωπαϊκής προέλευσης. Η συγκεκριμένη πηγή ενέργειας αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η λεγόμενη κυκλική οικονομία, ωφελώντας παράλληλα τον κλάδο της γεωργίας. Ο όμιλος CMA CGM σκοπεύει να στηρίξει την ανάπτυξη της εν λόγω πηγής ενέργειας, επενδύοντας σε εγκαταστάσεις παραγωγής βιομεθανίου και μελετώντας τη βιωσιμότητα των διαδικασιών υγροποίησής του, ώστε να μπορέσει να διατεθεί ως ναυτιλιακό καύσιμο.

Επενδύοντας στην παραγωγή του βιομεθανίου, ο όμιλος CMA CGM επιταχύνει τη δέσμευσή του να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου. Ήδη ο όμιλος πέτυχε το 2019 μείωση 6% στις εκπομπές CO2 των πλοίων του, ενώ το 2020 η αντίστοιχη μείωση έφτασε στο 4%. Από το 2008, ο όμιλος έχει καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά χιλιόμετρο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίου κατά 49%.

Φωτό: fsHH/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.