Η εστίαση της Norden στα bulkers

Η εστίαση της Norden στα bulkers

200
Η εστίαση της Norden στα bulkers

To τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Norden προέβη τις τελευταίες εβδομάδες σε σειρά αγοραπωλησιών περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να αξιοποιήσει ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Handysize δεξαμενόπλοια «Nord Bell» και «Nord Hummock» έχουν πουληθεί, ενώ την ίδια ώρα στον στόλο της Norden θα προστεθούν το β΄ εξάμηνο του έτους τρία Kamsarmax bulkers. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η Norden προέβη σε συμφωνία εκμίσθωσης επιπλέον επτά πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Οι εν λόγω αγοραπωλησίες εντάσσονται στη στρατηγική της εταιρείας για μετάβαση από την έκθεση στην αγορά των δεξαμενόπλοιων σε αυτήν των πλοίων μεταφοράς ξηρών φορτίων. Από τις αρχές του 2020 έως σήμερα, το τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Norden ήλθε σε συμφωνία για 33 ιδιόκτητα και εκμισθωμένα bulk carriers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Norden προέβη στην πώληση του «Nord Stellar», ενός bulk carrier το οποίο η εταιρεία απέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Η πώληση του “Nord Stellar” δεν αποτελεί δείγμα της χαμένης μας πίστης στην αγορά ξηρού φορτίου, αλλά ένα παράδειγμα μιας φανταστικής ευκαιρίας asset trading», εξηγεί ο επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Norden, Henrik Lykkegaard.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου και οι αυξανόμενες τιμές περιουσιακών στοιχείων μάς έδωσαν τη δυνατότητα να παράγουμε σημαντική απόδοση από το πλοίο αυτό κατά τη διάρκεια της σύντομης ιδιοκτησίας μας. Στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων συνεχώς αναζητούμε τέτοιες ευκαιρίες, προκειμένου να αξιοποιούμε εξελίξεις στην αγορά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.