Nordic American Tankers: «Η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει»

Nordic American Tankers: «Η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει»

154
Nordic American Tankers: «Η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει»

Τις εκτιμήσεις της για τις επιδράσεις από το πολυήμερο κλείσιμο του Σουέζ ανακοίνωσε η Nordic American Tankers Ltd με σημείωμα προς τους μετόχους της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι, αμέσως μετά το άνοιγμα του καναλιού, οι ναύλοι στα δεξαμενόπλοια μειώθηκαν, αν και ελαφρώς λιγότερο από την αρχική αύξηση που επέφερε το κλείσιμο της διώρυγας. Η άμεση ισχυρή αύξηση των τιμών στα tankers λόγω αυτού του σύντομου μπλοκαρίσματος του Σουέζ είναι η απεικόνιση μιας αγοράς που πλησιάζει σε σημείο υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με τη Nordic American Tankers, πολύ πριν κλείσει το κανάλι του Σουέζ, παρατηρήθηκε μια ισχυρή αύξηση των τιμών για τα δεξαμενόπλοια Suezmax που μπορούν να φορτώσουν ένα εκατομμύριο βαρέλια.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία υπάρχει μια ισχυρή ώθηση στην αγορά, που δείχνει μια θετική εικόνα για το επόμενο διάστημα, με βάση και τις συμβάσεις που έκλεισε η εταιρεία με ναύλους μεταξύ $15.000 έως και $25.000 την ημέρα, ενώ αναμένει περαιτέρω αύξηση ήδη από τις επόμενες εβδομάδες και όχι μήνες.

Η εταιρεία, αφού επισημαίνει τη σημαντική βελτίωση της στρατηγικής της θέσης τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά της ότι «η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει».

Φωτό: Angad Cheema/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.