Άνθρακας: Εκτιμήσεις για αυξημένη παραγωγή από τους κορυφαίους του κλάδου

Άνθρακας: Εκτιμήσεις για αυξημένη παραγωγή από τους κορυφαίους του κλάδου

64
Άνθρακας: Εκτιμήσεις για αυξημένη παραγωγή από τους κορυφαίους του κλάδου

H παραγωγή άνθρακα από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης του κόσμου (Coal India, China Shenhua, Yanzhou Coal, Peabody, China National Coal, Glencore, Siberian Coal, PT Bumi, BHP και Arch Resources) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1.683 εκατ. τόνων και 1.740 εκατ. τόνων το 2021, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής GlobalData.

Συνεπώς, εκτιμάται ότι φέτος θα υπάρξει ανάκαμψη της παραγωγής άνθρακα από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής μετά από ένα έτος σημαντικών προκλήσεων για τον κλάδο. Το 2020, αθροιστικά η παραγωγή άνθρακα από τις εταιρείες αυτές έφτασε στους 1.633 εκατ. τόνους έναντι 1.704 εκατ. τόνων το 2019.

Με αφορμή τα στοιχεία αυτά, ο Vinneth Bajaj, Associate Project Manager της GlobalData, ανέφερε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έξαρση της Covid-19 επηρέασαν την παραγωγή της PT Bumi το 2020, ενώ η παραγωγή άνθρακα της Glencore υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς ανεστάλη η παραγωγή από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην Κολομβία λόγω της πανδημίας.

Από την άλλη, η παραγωγή της Coal India παρουσίασε αύξηση πέρυσι κατά 4%, λόγω της ανάκαμψης του κλάδου ηλεκτροπαραγωγής της Ινδίας, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη συνέχιση των βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Bajaj.

Σύμφωνα τέλος με την GlobalData, η επιστροφή στην κανονικότητα μέσω της επέκτασης των εμβολιαστικών προγραμμάτων θα ωθήσει προς τα επάνω την παραγωγή των εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.