Το άνοιγμα των Κινέζων στα αναξιοποίητα αποθέματα iron ore της Αλγερίας

Το άνοιγμα των Κινέζων στα αναξιοποίητα αποθέματα iron ore της Αλγερίας

150
Το άνοιγμα των Κινέζων στα αναξιοποίητα αποθέματα iron ore της Αλγερίας

Στην προσπάθειά της να διαφοροποιήσει τις προμήθειες iron ore πέραν της Αυστραλίας, η Κίνα προχωρά σε νέες επενδύσεις στη Βόρεια Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα κινεζική κοινοπραξία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την κρατική εταιρεία της Αλγερίας Algerian National Company of Iron and Steel (Feraal) για την αξιοποίηση κοιτάσματος iron ore στη βορειοαφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αλγερίας, το project θα λάβει χώρα στο ορυχείο Gara Djebilet στη νότια επαρχία Tindouf. Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Mohamed Arkab, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα $2 δισ., σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Το ορυχείο Gara Djebilet είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αλγερία και στον κόσμο, με εκτιμώμενα αποθέματα 1,7 δισ. τόνων iron ore.

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει τις China International Water & Electric Corp, Heyday Solar και Metallurgical Corp of China. H κινεζική επένδυση θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Αλγερίας να διαφοροποιήσει την οικονομία της πέραν του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας της Βόρειας Αφρικής.

Φωτό: Gregory Sabin/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.