Μπανγκλαντές: Το νέο σκληρό lockdown, «βατερλώ» για τις εξαγωγές

Μπανγκλαντές: Το νέο σκληρό lockdown, «βατερλώ» για τις εξαγωγές

128
Μπανγκλαντές: Το νέο σκληρό lockdown, «βατερλώ» για τις εξαγωγές

Νέο σκληρό lockdown μιας εβδομάδας ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου το Μπανγκλαντές, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εργοστάσια, τα καταστήματα και οι μεταφορές, ενώ θα επιτρέπονται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα της Ασίας έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Η είδηση έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στους Μπανγκλαντεσιανούς εξαγωγείς, οι οποίοι προσπαθούν να ανακάμψουν από τον σφοδρό αντίκτυπο της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Mohammad Hatem, Α΄ αντιπροέδρου της Bangladesh Knitwear Manufacturers and Exporters Association (BKMEA): «Το κλείσιμο των εργοστασίων πριν από τον μήνα του Ραμαζανίου και του Ιντ αλ-φιτρ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον εξαγωγικό κλάδο». Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για προϊόντα είχε σταδιακά αυξηθεί, όπως και οι παραγγελίες, ωστόσο όχι στα προ πανδημίας επίπεδα.

Φωτό: Monirul Alam/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.