Νέα συνεργασία Kongsberg και USN για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών λύσεων για τη...

Νέα συνεργασία Kongsberg και USN για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών λύσεων για τη ναυτιλία

92
Νέα συνεργασία Kongsberg και USN για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών λύσεων για τη ναυτιλία

Η εταιρεία Kongsberg Digital (KDI) υπέγραψε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας (USN) για την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών ασκήσεων ναυτικής εκπαίδευσης που βασίζονται στο cloud.

Ως πρωτοπόρος στον κλάδο των λογισμικών προσομοίωσης που βασίζονται στο cloud, η KDI καθοδηγεί την εξέλιξη των τεχνολογιών προσομοίωσης ως ένα βιώσιμο συμπληρωματικό εργαλείο για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των ναυτικών. Η νέα συνεργασία της KDI με το USN θα επιτρέψει στο πανεπιστήμιο να αναπτύξει εκπαιδευτικά προϊόντα βασισμένα στο cloud και να τα διαθέσει παγκοσμίως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας K-Sim Connect της KDI.

Οι στόχοι της εν λόγω συνεργασίας συμβαδίζουν τόσο με την πρωτοβουλία της κρατικής εταιρείας Innovation Norway, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για εύκολα προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές λύσεις προσομοίωσης για καλύτερη εκπαίδευση των ναυτικών, όσο και με τους στόχους του προγράμματος COAST (Centre of Excellence in Maritime Simulator Training and Assessment), του οποίου το USN αποτελεί φορέα υποδοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.