Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

9078
Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

Σε 2.755 ανέρχονται οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο, αριθμός αυξημένος κατά 660 σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes.

Η συνολική περιουσία των 2.755 δισεκατομμυριούχων αγγίζει τα $13,1 τρισ., αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τα $8 τρισ. στη λίστα του 2020.

Eνδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι, στη φετινή λίστα συναντά κανείς 493 νεοεισερχόμενους δισεκατομμυριούχους (ένας δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες), συμπεριλαμβανομένων 210 από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ.

Την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατέχει ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, του οποίου η περιουσία ανέρχεται σε $177 δισ., σημειώνοντας αύξηση από τα $64 δισ. πέρσι ως απόρροια της σημαντικής αύξησης της αξίας των μετοχών της Amazon.

Mεγάλος κερδισμένος της φετινής λίστας αναδείχθηκε ο Εlon Musk, o oποίος αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου από την 31η θέση που κατέλαβε πέρσι. Η περιουσία του πέρσι ήταν στα $24,6 δισ. ενώ φέτος εκτοξεύθηκε στα $126,4 δισ. Ο κύριος λόγος της σημαντικής αυτής ανόδου; Η εκτόξευση των μετοχών της Tesla κατά 705% (!).

Τρίτος έρχεται ο Γάλλος μεγιστάνας και συλλέκτης έργων τέχνης Bernard Arnault, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE. Η περιουσία του κ. Arnault σχεδόν διπλασιάστηκε στα $150 δισ. από τον προηγούμενο χρόνο. Bill Gates και Mark Zuckerberg κλείνουν την πεντάδα των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, κατά το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία και την ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα, την 58η θέση καταλαμβάνει ο επίτιμος πρόεδρος της Kuehne & Nagel International AG με έδρα το Schindellegi της Ελβετίας, Klaus-Michael Kuehne, ο οποίος έχει μερίδιο 26% στη γερμανική Hapag-Lloyd. H περιουσία του υπολογίζεται στα $26,3 δισ.

Στην 203η θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Rodolphe Saadé και η οικογένειά του, η οποία ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα $23,4 δισ. και διαχειρίζεται περισσότερα από 500 containerships.

Λίγο πιο κάτω στη θέση 208 βρίσκονται ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας MSC (Mediterranean Shipping Company), Gianluigi Aponte, και η σύζυγός του, Rafaela Aponte, των οποίων η περιουσία ανέρχεται σε $10,7 δισ.

Σε $10,4 δισ. υπολογίζεται από το Forbes η περιουσία του 76χρονου John Fredriksen (216 στη σχετική κατάταξη), o όμιλος του οποίου διαχειρίζεται δεξαμενόπλοια, bulkers, LNG carriers και θαλάσσια γεωτρύπανα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.