ΜΑΝ: Επιτυχής εξ αποστάσεως δοκιμή έγκρισης της νέας ηλεκτρομηχανής MAN L23/30H Mk3

ΜΑΝ: Επιτυχής εξ αποστάσεως δοκιμή έγκρισης της νέας ηλεκτρομηχανής MAN L23/30H Mk3

214
ΜΑΝ: Επιτυχής εξ αποστάσεως δοκιμή έγκρισης της νέας ηλεκτρομηχανής MAN L23/30H Mk3

Η MAN Energy Solutions πραγματοποίησε πρόσφατα μια επιτυχημένη δοκιμή έγκρισης τύπου (TAT) για τη νέα της ηλεκτρομηχανή L23/30H Mk3. Λόγω των τρεχόντων περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα τον περασμένο Μάρτιο από το προσωπικό των STX και MAN Energy Solutions, με την ομάδα ταξινόμησης της MAN να συμμετέχει στην εν λόγω διαδικασία εξ αποστάσεως. Η διαδικασία των δοκιμών βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησής της σε θεατές από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Η MAN Energy Solutions πρόκειται να συνεργαστεί με τον νηογνώμονα ABS, προκειμένου να βελτιώσουν περαιτέρω τη διαδικασία των εξ αποστάσεως δοκιμών, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Η πρώτη παραγγελία για τη νέα ηλεκτρομηχανή είχε γίνει ήδη πριν από τη διεξαγωγή των δοκιμών έγκρισης τύπου, τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η STX Engine υπέγραψε σύμβαση με τη ναυπηγική εταιρεία Daehan για τον εξοπλισμό ενός νεότευκτου πλοίου με τρεις ηλεκτρομηχανές MAN 6L23/30H Mk3, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για τον εξοπλισμό ενός ακόμα πλοίου. Οι εν λόγω ηλεκτρομηχανές πετυχαίνουν συμμόρφωση με το πρότυπο Tier III για τις εκπομπές με τη βοήθεια ενός συστήματος επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) και είναι προγραμματισμένες για παράδοση τον Αύγουστο του 2021.

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.