Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

88
Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

Οι ιαπωνικές εταιρείες Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) και Kyushu Electric Power Co., Inc. (Kyuden) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια καυσίμου LNG σε δύο ferries, τα οποία διαχειρίζεται η ναυτιλιακή Ferry Sunflower Limited, θυγατρική του ομίλου MOL. Το «Sunflower Kurenai» και το «Sunflower Murasaki», όπως ονομάζονται τα εν λόγω πλοία, πρόκειται να αποτελέσουν τα πρώτα ferries της Ιαπωνίας τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG.

Ο εφοδιασμός των πλοίων υπολογίζεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2022, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ναυπήγησή τους. Τα πλοία θα λαμβάνουν καθημερινά περίπου 50 τόνους καυσίμου LNG, ενώ ο εφοδιασμός τους θα γίνεται στο λιμάνι Beppu μέσω βυτιοφόρων οχημάτων. Μάλιστα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφοδιασμού, θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό δίκτυο σωλήνων, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα εφοδιασμού ταυτόχρονα από τέσσερα φορτηγά.

Η MOL θεωρεί το συγκεκριμένο έργο ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα των πλοίων της, καθώς οι παγκόσμιοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί γίνονται ολοένα και αυστηρότεροι. Ο όμιλος σκοπεύει να υιοθετήσει μια ενεργό στάση για την προώθηση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Φωτό: www.mol.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.