Η «επέλαση» των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Η «επέλαση» των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

389
Η «επέλαση» των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Σημαντικά αυξημένη είναι η δραστηριότητα στις παραγγελίες πλοίων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τους πρώτους μήνες του 2021, καθώς, δεδομένων των περιβαλλοντικών κανονισμών, οι πλοιοκτήτες στρέφονται σε ναυπηγήσεις τεχνολογικά προηγμένων και πράσινων πλοίων.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ‒Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering‒ συνήψαν συμφωνίες αξίας $11,8 δισ. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τις συμφωνίες αξίας $2,1 δισ. που εξασφάλισαν τα εν λόγω ναυπηγεία το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία αντιπροσώπευσαν το 52% των συνολικών παραγγελιών νεότευκτων, σύμφωνα με την Clarksons Research. Από την άλλη, το μερίδιο των κινεζικών ναυπηγείων ανήλθε στο 40%.

Την κούρσα φαίνεται να οδηγεί η Samsung Heavy Industries, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε παραγγελία ύψους $2,5 δισ. για τη ναυπήγηση 20 containerships 15.000 TEUs έκαστο έως το 2025. Με την παραγγελία αυτή, η Samsung έχει επιτύχει το 65% του ετήσιου στόχου παραγγελιών που είχε θέσει.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.