Eni – Sonatrach: Διεύρυνση εταιρικής συνεργασίας

Eni – Sonatrach: Διεύρυνση εταιρικής συνεργασίας

52
Eni – Sonatrach: Διεύρυνση εταιρικής συνεργασίας

Διεύρυνση της υφιστάμενης συνεργασίας τους συμφώνησαν η ιταλική Eni με την αλγερινή Sonatrach, σε επίπεδο επικεφαλής των δύο κορυφαίων εταιρειών ενέργειας, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της πρώτης στο Μιλάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, και ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας της Αλγερίας Sonatrach, Toufik Hakkar, υπέγραψαν διάφορες συμφωνίες στους τομείς της εξερεύνησης και της παραγωγής, της έρευνας και της ανάπτυξης, καθώς επίσης και της μείωσης των εκπομπών αερίων, σηματοδοτώντας ένα ακόμα βήμα προόδου στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Eni φιλοδοξεί να προβεί στην επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης και ανάπτυξης στην περιοχή της λεκάνης του Berkine στην κεντρική Αλγερία και προβλέπει τη δημιουργία ενός κόμβου ανάπτυξης φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου. Αυτή η συμφωνία αποτελεί μέρος της διαδικασίας οριστικοποίησης μιας νέας σύμβασης εξόρυξης στη λεκάνη, στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού νόμου περί πετρελαίου που τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2019 στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Claudio Descalzi και ο Toufik Hakkar υπέγραψαν επίσης ένα μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα βιοκαύσιμα και στο υδρογόνο. Η συμφωνία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στον τεχνολογικό τομέα και στη συνέχιση της πορείας απανθρακοποίησης για την υποστήριξη της μετάβασης προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Eni είναι παρούσα στην Αλγερία από το 1981, όπου χειρίζεται 48 άδειες εξόρυξης, και με παραγωγική δυναμικότητα 90.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως, αποτελεί την κυριότερη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Φωτό: Tom Fisk/Pixels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.