Μια συσκευή συλλογής μικροπλαστικών σε νεότευκτο φορτηγό πλοίο

Μια συσκευή συλλογής μικροπλαστικών σε νεότευκτο φορτηγό πλοίο

334
Μια συσκευή συλλογής μικροπλαστικών σε νεότευκτο φορτηγό πλοίο

Οι ιαπωνικές εταιρείες Marusumi Paper Co., Ltd. και Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL) ανακοίνωσαν πως πρόκειται να εγκαταστήσουν μια συσκευή συλλογής μικροπλαστικών σε ένα νεότευκτο φορτηγό πλοίο, το οποίο θα παραδοθεί το 2022 και θα μεταφέρει προϊόντα ξυλείας (ροκανίδια) για λογαριασμό της Marusumi Paper. Η νέα αυτή συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας των MOL και Miura Co. Ltd., εγκαταστάθηκε δοκιμαστικά σε ένα φορτηγό πλοίο τον Οκτώβριο του 2020 και έκτοτε έχει εγκατασταθεί σε τρία ακόμα πλοία.

Τα μικροπλαστικά, τα οποία συλλέγονται από το φίλτρο που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος των πλοίων, συνήθως απορρίπτονται πίσω στη θάλασσα. Η εν λόγω συσκευή θα μπορεί να συλλέγει δεκάδες χιλιάδες μικροπλαστικά ετησίως ανά πλοίο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η MOL προγραμματίζει να εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη συσκευή σε περισσότερα πλοία, ενώ σαν επόμενο βήμα σκοπεύει να ανακυκλώνει τα συλλεγμένα μικροπλαστικά, υιοθετώντας μια ενεργητικότερη στάση όσον αφορά την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.