Η Total θα προμηθεύσει με LNG καύσιμο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises

Η Total θα προμηθεύσει με LNG καύσιμο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises

87
Η Total θα προμηθεύσει με LNG καύσιμο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises

H Τοtal και η MSC Cruises πρόσφατα επισημοποίησαν μια συμφωνία προμήθειας 45.000 τόνων LNG ετησίως για τα υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοια καύσης LNG της MSC Cruises τα οποία θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Μασσαλίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Total, η συμφωνία αντανακλά τη στενή συνεργατική δράση της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και της αριστείας της αλυσίδας αξίας της: από τη ναυπηγική βιομηχανία έως την τροφοδοσία καθαρότερων ναυτιλιακών καυσίμων.

Ο κ. Pierfrancesco Vago, Executive Chairman της MSC Cruises, τόνισε: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο ταξίδι μας προς τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, για το οποίο το LNG είναι επί του παρόντος ένα κρίσιμο στοιχείο. Καθώς προετοιμάζουμε την καθέλκυση του πρώτου μας από τα τρία υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται με LNG το 2022, μέσω αυτής της βασικής συμφωνίας η Μασσαλία θα γίνει ο βασικός μας κόμβος στη Μεσόγειο για τον ανεφοδιασμό [με καύσιμα] των τελευταίας γενιάς και πιο περιβαλλοντικά προηγμένων πλοίων μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Alexis Vovk, President, Marketing & Services της Total, επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι που αναπτύσσουμε την πρώτη αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων LNG στη Γαλλία, στο λιμάνι της Μασσαλίας, μαζί με ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως η MSC Cruises, με τους οποίους καλλιεργούμε μια μακροχρόνια συνεργασία παγκοσμίως στον τομέα των υπηρεσιών παροχής καυσίμων. Η Total θα συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στο LNG bunkering, για να επιτύχει τελικά τον στόχο της εξυπηρέτησης άνω του 10% της παγκόσμιας αγοράς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.