Seanergy Maritime: Νέα εξαγορά Capesize πλοίου

Seanergy Maritime: Νέα εξαγορά Capesize πλοίου

259
Seanergy Maritime: Νέα εξαγορά Capesize πλοίου

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε νωρίτερα την απόκτηση ενός ακόμα σύγχρονου Capesize. Mε την παραλαβή του νέου πλοίου αλλά και των υπολοίπων εξαγορών που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος ο στόλος της Seanergy Maritime Holdings Corp θα αριθμεί 15 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 2,65 εκατ. dwt.

To πλοίο κατασκευάστηκε το 2012 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει μεταφορική ικανότητα 181.300 dwt και θα μετονομαστεί σε M/V Hellasship. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία προς το τέλος του ερχόμενου Απριλίου.

Η εγκατάσταση συστήματος θαλάσσιου έρματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες, όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή της η Seanergy.

H αξία της συναλλαγής, για την οποία η Seanergy θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, ανέρχεται στα $28,6 εκατ.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι ο Baltic Capesize Index κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα $19.000/ημέρα, ενώ τα FFAs για τα Capesizes για το δεύτερο εξάμηνο του έτους τελούν υπό διαπραγμάτευση στα $23.000/ημέρα κατά μέσο όρο.

Ο κ. Τσαντάνης ανέφερε, τέλος, ότι οι βελτιωμένες προοπτικές της αγοράς των Capesizes θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.