Σε τροχιά υλοποίησης το μετά Brexit σχέδιο για εισροή ΑΞΕ

Σε τροχιά υλοποίησης το μετά Brexit σχέδιο για εισροή ΑΞΕ

66
Σε τροχιά υλοποίησης το μετά Brexit σχέδιο για εισροή ΑΞΕ

Η Mubadala Investment Company, κρατική επενδυτική εταιρεία των ΗΑΕ, ανακοίνωσε μακροπρόθεσμη επενδυτική συμφωνία με το Γραφείο Επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (OfI), αξίας πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία του είδους, που θα εμβαθύνει τους υφιστάμενους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΑΕ, που ανέρχονταν σε $44,1 δισ. το 2019.

Η Mubadala δήλωσε ότι η συνεργασία θα χρησιμεύσει ως ένα συντονισμένο επενδυτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη μιας σχέσης εστιασμένης στο μέλλον μεταξύ των δύο εθνών, μετά τη συνάντηση μεταξύ του πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η συμφωνία επεκτείνεται για πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας η Mubadala θα επενδύσει ποσό $1,1 δισ. για τη μελλοντική γενιά επιχειρήσεων βιοεπιστημών, επιτρέποντάς τους να κλιμακωθούν και να αναπτυχθούν.

Ο υπουργός Επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Gerry Grimstone, δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στον τομέα των βιοεπιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξει πρωτοποριακές τεχνολογίες και έρευνα, διατηρώντας παράλληλα την οικιακή καινοτομία και θέσεις εργασίας. «Θα αξιοποιήσει επίσης τις αμοιβαίες προτεραιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΑΕ για την οικοδόμηση καλύτερων και ισχυρότερων οικονομιών μέσω επενδύσεων».

Η συνεργασία της Mubadala με το Imperial College του Λονδίνου είναι μία από τις πρώτες συνεργασίες που καθιέρωσε την εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε ως αποτέλεσμα πολλές εγκαταστάσεις υγείας στα ΗΑΕ να παρέχουν θεραπεία σε εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικούς ασθενείς χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η Mubadala είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς επενδυτές υποδομής σε καθαρή ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των μεγάλων επενδύσεών του στην αιολική ενέργεια.

Φωτο: Albrecht Fietz/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.