Μια καινοτόμα επένδυση σύγχρονου κέντρου επισκευής θαλαμηγών στη Ρόδο

Μια καινοτόμα επένδυση σύγχρονου κέντρου επισκευής θαλαμηγών στη Ρόδο

173
Μια καινοτόμα επένδυση σύγχρονου κέντρου επισκευής θαλαμηγών στη Ρόδο

Η εταιρία Α1 YACHT TRADE CONSORTIUM, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του yachting 40 χρόνια, επέλεξε το νησί της Ρόδου για το νέο και καινοτόμο επιχειρηματικό της σχέδιο.

Η εταιρεία είναι πλέον επίσημα η ανάδοχος και διαχειρίστρια εταιρεία της ζώνης λιμένα στην περιοχή Κάναματ της Ρόδου. Με συνολική χερσαία έκταση 65.000 τ.μ. και θαλάσσια έκταση 45.000 τ.μ. Διαθέτει σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητη για τη διαχείριση του έργου η οποία υποστηρίζεται από εξιδεικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η εταιρεία ήδη αξιοποιεί επιχειρηματικά την έκταση με τις υπάρχουσες υποδομές και υπηρεσίες. Η φερεγγυότητα που διέπει τις δραστηριότητες της αποτελεί εγγύηση για της μελλοντικές συνεργασίες με κάθε αναθέτουσα αρχή.

Το όραμα της εταιρείας ωστόσο υπερβαίνει κατά πολύ τις τωρινές υποδομές και υπηρεσίες, που σχεδιάζει την ριζική αναβάθμιση τους. Πιο συγκεκριμένα, προχωρά στην απόκτηση και τοποθέτηση συστήματος πλατφόρμας ανύψωσης και μεταφοράς τύπου Syncrolift, με ικανότητα εξυπηρέτησης σκαφών μήκος πάνω από 75 μέτρα και γερανού μεταφοράς με δυνατότητα ανύψωσης έως 1000 τόνους. Μέρος της θαλάσσιας έκτασης πρόκειται να αξιοποιηθεί ως μαρίνα, με δυνατότητα φιλοξενίας σκαφών μήκους έως και 100 μέτρων.

Στην ανακοίνωση της Α1 YACHT TRADE CONSORTIUM σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή αναμένεται να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για θαλαμηγούς. Η επένδυση που σκοπό έχει την επιχειρηματική δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών σε σκάφη πολυτελείας, αποτελεί ένα έργο με μεγάλο αντίκτυπο τόσο στον τομέα του όσο και στην τοπική οικονομική ανάπτυξη γενικότερα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.