Κρουαζιέρα στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις και η στάση των CDC

Κρουαζιέρα στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις και η στάση των CDC

194
Κρουαζιέρα στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις και η στάση των CDC

Παρά τις εκκλήσεις σημαντικού αριθμού εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων και της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) δεν θα προχωρήσουν σε άρση ή διαμόρφωση του Conditional Sail Order (CSO), του κανονιστικού πλαισίου για την κρουαζιέρα στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα, εκπρόσωποι της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, όπως ο πρόεδρος και CEO του Royal Caribbean Group, Richard Fain, ζήτησε από τα CDC να αναθεωρήσουν το CSO για την επαναλειτουργία της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα CDC, το εν λόγω πλαίσιο θα παραμείνει σε ισχύ έως την 1η Νοεμβρίου 2021 και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σταδιακή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και ταυτόχρονα για να περιοριστεί, στο μέτρο του δυνατού, η εξάπλωση της πανδημίας.

Το CSO, το οποίο εκδόθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020, περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται στην πρώτη φάση εγείρει διαφωνίες, με τον κ. Fain να αναφέρει πρόσφατα ότι «βρισκόμαστε ακόμη στη φάση 1 και δεν ξέρουμε τι θα απαιτηθεί για τη φάση 2. Αυτό είναι μη πραγματοποιήσιμο».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια θετική κίνηση τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι πλέον η επιστήμη έχει κάνει πολλά βήματα προόδου σε σχέση με το πλαίσιο CSO, γεγονός που το καθιστά ξεπερασμένο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.