Kongsberg: Νέο εργαλείο εντοπισμού θέσης υποβρύχιων οχημάτων

Kongsberg: Νέο εργαλείο εντοπισμού θέσης υποβρύχιων οχημάτων

184
Kongsberg: Νέο εργαλείο εντοπισμού θέσης υποβρύχιων οχημάτων

Η εταιρεία Kongsberg Maritime (KM) ανακοίνωσε το λανσάρισμα του HiPAP 602 Ultra Deepwater SSBL (Super Short Base Line) Positioning Tool, ενός νέου ακουστικού συστήματος εντοπισμού θέσης, το οποίο παρέχει εμβέλεια έως 7.000 μ. και προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση τηλεκατευθυνόμενων υποβρύχιων οχημάτων (ROV) και αυτόνομων υποβρύχιων οχημάτων (AUV).

Στο σύστημα HiPAP 602 έχει αντικατασταθεί ο σφαιρικός μορφοτροπέας που χρησιμοποιείται στο HiPAP 502 με μια επίπεδη συστοιχία πολλαπλών στοιχείων και μεγάλης διαμέτρου, σε συνδυασμό με τον σχηματισμό ηλεκτρονικής δέσμης και μοναδικών τεχνικών επεξεργασίας σήματος. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία στενότερων δεσμών πομπού και δέκτη προς όλες τις κατευθύνσεις κάτω από τον μορφοτροπέα, προσδίδοντας στο HiPAP 602 μεγαλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια και καθιστώντας το κατάλληλο για εφαρμογές μεγάλου βάθους.

Σχεδιαστικά, το HiPAP 602 μοιράζεται την ίδια αρθρωτή δομή με το αδελφό του ακουστικό σύστημα υποβρύχιου εντοπισμού θέσης και υποβρύχιας πλοήγησης HiPAP 502.

Αυτό σημαίνει ότι το HiPAP 502 μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε HiPAP 602, με μια απλή εναλλαγή μορφοτροπέων, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και τη δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου συστήματος ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Φωτό: www.kongsberg.com/maritime

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.