Evergreen: Παραγγελία για είκοσι ακόμα containerships

Evergreen: Παραγγελία για είκοσι ακόμα containerships

1324
Evergreen: Παραγγελία για είκοσι ακόμα containerships

Η ταϊβανέζικη εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Evergreen ανακοίνωσε πρόσφατα την παραγγελία 20 containerships, 15.000 TΕUs έκαστο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες που είχαν αναπτυχθεί τον Φεβρουάριο από ναυλομεσιτικές πηγές.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμα ότι το συνολικό κόστος ναυπήγησης θα ανέλθει σε $2,3-2,6 δισ. ($115-130 εκατ. το κόστος του κάθε πλοίου). Ακόμη παραμένει άγνωστο το ποιο ναυπηγείο θα αναλάβει την παραγγελία του ταϊβανέζικου κολοσσού, με πιθανούς μνηστήρες να αποτελούν οι Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group), Jiangnan Shipyard (Group), Imabari Shipbuilding, όπως επίσης και τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries και Hyundai Heavy Industries.

Σύμφωνα με την Alphaliner, o υπό διαχείριση στόλος της Evergreen ανέρχεται σε 197 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 1,28 εκατ. ΤEUs. To orderbook της αγγίζει σχεδόν το 50% του υφιστάμενου στόλου της.

Φωτό: Ajay Tripathi/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.